Daily Stories

Τι δείχνει ο τρόπος που κοιμάστε για τη σχέση σας;

Η πρόσφατη ψυχολογική έρευνα που διεξήχθη στο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημών του Εδιμβούργου ανακάλυψε ένα ενδιαφέρον γεγονός: οποιαδήποτε αλλαγή στη σχέση ενός ζευγαριού επηρεάζει άμεσα τις θέσεις που οι σύντροφοι παίρνουν στον ύπνο τους. Το πιο σημαντικό πράγμα εδώ δεν είναι η θέση κατά την οποία αγκαλιάζονται πριν πάνε για ύπνο ή εκείνη που παίρνουν αμέσως αφού κοιμηθούν. Η θέση που κοιμούνται όλη τη νύχτα και ξυπνούν το πρωί είναι η μόνη που πραγματικά έχει σημασία.

Εμπνευσμένο από την έρευνα του καθηγητή Richard Wiseman (Πανεπιστήμιο του Hertfordshire) και το έργο του ψυχολόγου Corinne Sweet, εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το διασκεδαστικό οδηγό για τις θέσεις ύπνου για ζευγάρια που ελπίζουμε ότι θα σας δώσουν μια καλύτερη κατανόηση της σχέσης σας.

Διασκεδαστικός οδηγός για τις θέσεις ύπνου ζευγαριών

Η θέση «Αγκαλιά του μήνα του μέλιτος»

μήνας του μέλιτος
Αυτή η θέση συμβαίνει συνήθως όταν ένα ζευγάρι έχει μόλις αρχίσει να βγαίνει ή έπρεπε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα χωριστά. Η θέση είναι επίσης δημοφιλής μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών εάν η οικογενειακή τους ζωή εξακολουθεί να είναι παθιασμένη και γεμάτη τρυφερότητα και αγάπη.

Η θέση «Διάλογος»

διάλογος
Αυτή η θέση είναι πολύ συνηθισμένη μεταξύ εκείνων των συντρόφων που διατηρούν μια ισχυρή σχέση μεταξύ τους αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται να δαπανούν περισσότερο χρόνο μαζί και να επικοινωνούν πιο συχνά.

Η θέση «Κοιτώντας τα άστρα»

ανάσκελα
Και οι δύο σύντροφοι κοιμούνται ανάσκελα. Συνήθως, το ένα άτομο είναι ανάσκελα ενώ το άλλο στηρίζεται στον ώμο του συντρόφου του, καθιστώντας αυτόν πιο εξαρτημένο. Αυτό το ζευγάρι έχει μεγάλη χημεία, αλλά μερικές φορές ένας από αυτούς νιώθει λίγο άβολα καθώς αναγκάζεται να υιοθετήσει την άποψη του άλλου (και στην περίπτωση αυτή, της θέσης).

Η θέση «Γλυκιά αγκαλιά»

γλυκιά αγκαλιά
Αυτή η θέση είναι αρκετά παρόμοια με την προηγούμενη, αν και είναι πολύ πιο οικεία. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των ζευγαριών που δεν φοβούνται να δείχνουν συνεχώς τα συναισθήματά τους. Είναι πολύ τρυφεροί και ενδιαφέρονται πολύ ο ένας για τον άλλο. Η θέση συνήθως σημαίνει ότι ο άνδρας είναι πιο επιθετικός και αυταρχικός στη σχέση.

Η θέση «Σε αγαπώ»

ενωμένες πλάτες
Αυτά τα ζευγάρια είναι συνήθως πολύ χαρούμενα και πραγματικά απολαμβάνουν τη σχέση τους. Η θέση αυτή αντικατοπτρίζει τον αμοιβαίο σεβασμό του προσωπικού χώρου. Και οι κολλημένες πλάτες τους είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι είναι πολύ σημαντικό για αυτούς να αισθάνονται την παρουσία του συντρόφου τους κοντά.

Η θέση «Ελευθερία»

ελευθερία
Αυτή η θέση μπορεί να δείξει ότι ένα ζευγάρι πήγε για ύπνο αμέσως μετά από μια μεγάλη μάχη. Ωστόσο, υπάρχει μια εναλλακτική εξήγηση: και οι δύο σύντροφοι είναι πιθανώς πολύ ανεξάρτητοι, εγωκεντρικά άτομα που απαιτούν πολύ προσωπικό χώρο.

Η θέση «Βασιλιάς του κρεβατιού»

βασιλιάς κρεβατιού
Οι σύντροφοι που τείνουν να εξαπλώνονται σε όλο το κρεβάτι είναι συνήθως εκείνοι που αισθάνονται την ανάγκη να επιβεβαιωθούν παρά να δείξουν τα συναισθήματά τους στον σύντροφό τους. Η συμπεριφορά τους στις σχέσεις είναι συχνά πολύ εγωιστική, το οποίο αντικατοπτρίζεται στις συνήθειες ύπνου τους.

Η θέση «Κουτάλι»

κουτάλι
Αυτή η θέση δείχνει αρμονικές και παθιασμένες σχέσεις ταυτόχρονα. Η θέση είναι πολύ δημοφιλής στα πρώτα χρόνια του γάμου. Ο σύντροφος πίσω συνήθως διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο σε τέτοιες σχέσεις. Ο άλλος σύντροφος, αντίθετα, απολαμβάνει την αίσθηση ότι προστατεύεται.

Η θέση «Χαλαρό κουτάλι»

χαλαρό κουτάλι
Τα ζευγάρια επιλέγουν μια πολύ άνετη θέση «κουταλιών», αλλά παρέχουν περισσότερη ελευθερία. Αυτή είναι μια από τις πιο περίπλοκες θέσεις με τουλάχιστον δύο πιθανές ερμηνείες:
Η θέση αντανακλά μια σχέση χωρίς πάθος – τουλάχιστον ένας από τους συντρόφους αισθάνεται έτσι. Δεν αισθάνεται πλέον ανάγκη για οποιαδήποτε φυσική επαφή ή απλώς δεν είναι ικανοποιημένος με το σύντροφό του. Στη δεύτερη περίπτωση, ο σύντροφος που γυρίζει την πλάτη του, προκαλεί τον άλλο σε έκφραση συναισθημάτων και είναι πρόθυμος να πάρει περισσότερη προσοχή.

Η θέση «Αγκαλιά ποδιών»

αγκαλια ποδιών
Οι σύντροφοι προτιμούν να μην κοιμούνται σε στενή επαφή μεταξύ τους, αλλά αγγίζουν ασταμάτητα τα πόδια του άλλου. Συνήθως, τα ζευγάρια που κοιμούνται έτσι μοιράζονται την αρμονία της οικογένειας και έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Παρέχουν ο ένας στον άλλον ελευθερία διατηρώντας παράλληλα μια μικρή «γέφυρα» για να αγγίξει και να αισθανθεί ο ένας τον άλλον ακόμη και τη νύχτα.

Κάντε like στο Facebook